Парламентът на Франция ще гласува окончателния вариант на законопроект за здравна

...
Парламентът на Франция ще гласува окончателния вариант на законопроект за здравна
Коментари Харесай

Франция се готви да наложи използването на здравни пропуски до 31 юли догодина

Парламентът на Франция ще гласоподава окончателния вид на законопроект за „ здравна зоркост “, който ще наложи потреблението на така наречен здравен пропуск до 31 юли 2021 година Опозицията обаче е изрично срещу с аргумента, че по този метод ръководещите разписват сами за себе си „ празен чек “, който „ обгръща “ интервала на идните президентски и парламентарни избори в страната, оповестява националният всекидневник Le Figaro.

Последното гласоподаване на законопроекта бе в нощта на сряда против четвъртък, когато 145 се произнесоха „ за “, 127 „ срещу “, а двама се въздържаха от позиция, предава изданието, представено от Агенция „ Фокус “. Вотът още веднъж сподели настойчивостта на съперниците към текста. Основният спор е обвързван с опцията за прибягване до „ спирачни “ ограничения, първата от които е здравният пропуск. 

Министърът на опазването на здравето Оливие Веран счита, че посредством законопроекта се разрешава периода до лятото да има „ изразителност и видимост “ в битката с епидемията, която демонстрира признаци на възобновяване в Европа. От държавното управление припомниха също, че парламентарен спор по тематиката ще се организира към 15 февруари. Мнозинството акцентира, че вероятно връщане към изключително здравно положение (локдаун, полицейски час...), анулирано предишния юни, ще предстои на утвърждение от депутатите. Що се отнася до самия здравен пропуск, доста огромно болшинство утвърждава този „ еластичен и потвърден “ инструмент от предишното лято, акцентира докладчикът Жан Пиер Пон. 

Друга противоречива наредба е, че законопроектът разрешава на шефовете на учебни заведения да научат за имунизационния статус на учениците. Според държавното управление, мярката е предопределена да улесни по-специално акциите за имунизиране в учебните заведения, само че опозицията я дефинира като „ нарушаване на здравната дискретност “. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР